Статус та діяльність гуманітарних організацій у період збройного конфлікту - Гунько, Олександра Євгеніївна (Одеса : Гельветика, 2020)
У статті проаналізовано право на гуманітарну допомогу населенню під час збройного конфлікту. Розглянуто механізми забепечення права на гуманітарну допомогу і підтверджено висновок про те, що порушення цоьго права становить загрозу миру і безпеці в світі. Держави, міжнародні організації, зобов'язані гарантувати це право і притягати до відповідальності винних у його порушенні.
Гунько О. Є. Статус та діяльність гуманітарних організацій у період збройного конфлікту / О. Є. Гунько // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 176-178.
Keywords: право на гуманітарну допомогу; збройний конфлікт; міжнародний рух Червоного Хреста; гуманітарна реформа ООН