Від римського права до інтеграційного права Європи: євроорієнтована школа порівняльної цивілістики на тлі гібридної війни : кол. монографія - Харитонов, Євген; Харитонова, Олена; Давидова, Ірина; Сафончик, Оксана; Бабич, Ірина; Гончаренко, Владислава; Дрогозюк, Крістіна; Калітенко, Оксана; Карташев, Денис; Кривенко, Юлія; Колесниченко, Сергій; Копитова, Олена; et al. (Одеса : Фенікс ; НУ "ОЮА", 2025)
Колективна монографія є комплексним дослідженням еволюції приватного права – від римської традиції до сучасних європейських моделей у контексті гібридної війни проти України. У книзі поєднані: дослідження методологічних засад порівняльної цивілістики; аналіз римського приватного права як основи європейської правової цивілізації; вивчення впливу гібридної війни на приватноправові інститути; компаративістські студії у сфері сімейного, договірного, спадкового, банківського та цифрового права; розгляд нових викликів, пов’язаних із цифровізацією та трансформацією правосвідомості. Монографія адресована науковцям, викладачам, юристампрактикам, студентам юридичних факультетів і всім, хто цікавиться розвитком приватного права в умовах європейської інтеграції та гібридної війни.
Від римського права до інтеграційного права Європи: євроорієнтована школа порівняльної цивілістики на тлі гібридної війни : кол. монографія / за заг. ред. проф.: Є. Харитонова, О. Харитонової, І. Давидової. – Одеса : Фенікс, 2025. – 660 с. - Режим доступу: DOI: 10.32837/11300.32087
Keywords: порівняльна цивілістика; римське прав; інтеграційне право Європи; гібридна війна; приватне право; цифровізація