Булінг як соціальне явище : кваліфікаційна робота - бакалаврський дослідницький проект 054 «Соціологія» - Стасішина Аліна Станіславівна; Стасішина А. С. (Одеса : НУ "ОЮА", 2022)
Автором представлено характеристику, форми та детермінанти булінгу. Досліджено явище булінгу, його учасників в соціологічному дискурсі. Проаналізовано останні дослідження по виявленню булінгової поведінки в підлітковому середовищі. Розглянуто причини агресії серед підлітків, та наслідки, до яких призводять ці дії. Пропонуються способи подолання і напрями профілактики цього деструктивного явища. У даній роботі автор чітко визначає поняття «булінг», представляє історичний розвиток цього поняття. The author presents the characteristics, forms and determinants of bullying. The phenomenon of bullying and its participants in sociological discourse is studied. The latest research on the detection of bullying behavior in adolescence is analyzed. The causes of aggression among adolescents and the consequences of these actions are considered. Methods of overcoming and prevention of this destructive phenomenon are offered. In this paper, the author clearly defines the concept of "bullying" represents the historical development of these concepts.
Стасішина А. С. Булінг як соціальне явище : кваліфікаційна робота - бакалаврський дослідницький проект 054 «Соціологія» / А. С. Стасішина. – Одеса : НУ "ОЮА", 2022. – 70 с.
Keywords: булінг; насильство; цькування; підліткове середовище; підлітки; кривдник; жертва; спостерігач; агресія; bullying; violence; harassment; adolescent environment; abuser; victim; observer; aggression