Особливості довірчого управління майном фізичної особи, визнаної безвісно відсутньою: порівняльний аналіз законодавства України, Республіки Молдова та Російської Федерації - Некіт, Катерина Георгіївна; Некит, Екатерина Георгиевна; Nekit, Ekaterina G. (My University, 2013)
У статті досліджено особливості довірчого управління майном безвісно відсутньої особи. Проведено порівняльний аналіз правового регулювання управління майном безвісно відсутньої фізичної особи в Україні, Республіці Молдова, Російській Федерації та деяких європейських країнах. На підставі проведеного аналізу запропоновано низку рекомендацій з вдосконалення українського законодавства.

В статье исследованы особенности доверительного управления имуществом безвестно отсутствующего лица. Проведен сравнительный анализ правового регулирования управления имуществом безвестно отсутствующего физического лица в Украине, Республике Молдова, Российской Федерации и некоторых европейских странах. На основании проведенного анализа предложен ряд рекомендаций по совершенствованию украинского законодательства.

In this article the features of the property trust management of unknown the absent person are investigated. The comparative analysis of legal regulation of the property trust management of unknown the absent person in Ukraine, the Republic of Moldova, the Russian Federation and some European countries is carried out. On the basis of the carried-out analysis recommendations about improvement of the Ukrainian legislation are offered.
Некіт К. Г. Особливості довірчого управління майном фізичної особи, визнаної безвісно відсутньою: порівняльний аналіз законодавства України, Республіки Молдова та Російської Федерації / К. Г. Некіт // ауковий вісник Ужгородського національного університету : Серія Право. – Ужгород : Поліграф–центр «ЛІРА», 2013. – Вип. 21. – Ч. 1. – Т. 1. - С. 251-253.
Keywords: довірче управління; безвісно відсутня особа; опіка; доверительное управление; безвестно отсутствующее лицо; опека; trust management; unknown absent person; guardianship