Деякі проблеми тимчасового вилучення та арешту майна як заходів забезпечення кримінального провадження - Гловюк Ірина Василівна; Гловюк Ирина Васильевна; Glovyuk Iryna V. (My University, 2013)
Стаття присвячена дослідженню проблемних питань застосування тимчасового вилучення майна та арешту майна як заходів забезпечення кримінального провадження із урахуванням наявної судової практики. Указано та обгрунтовано некоректність нормативного визначення тимчасового вилучення майна. Відмічено прогальність нормативного визначення арешту майна в аспекті об'єктів, на які може бути накладено арешт. Сформульовано пропозиції щодо внесення змін та доповнень до ч. 1 ст. 167 КПК щодо визначення поняття "тимчасове вилучення майна" та ч.1 ст. 170 КПК щодо осіб, на майно яких може бути накладено арешт.

Статья посвящена исследованию проблемных вопросов применения временного изъятия имущества и ареста имущества как меры обеспечения уголовного производства с учетом имеющейся судебной практики. Указано и обосновано некорректность нормативного определения временного изъятия имущества. Отмечено прогальнисть нормативного определения ареста имущества в аспекте объектов, на которые может быть наложен арест. Сформулированы предложения по внесению изменений и дополнений в ч. 1 ст. 167 УПК относительно определения понятия "временное изъятие имущества" и ч.1 ст. 170 УПК в отношении лиц, на имущество которых может быть наложен арест.

The article is dedicated to the research of problematic issues of exercise of temporary seizure of property and arrest of property as means for ensuring criminal proceedings considering relevant judicial practices. Author mentioned and justified his point of view regarding incorrectness of the normative definition of seizure. Author also indicated whitespaces of the regulatory definition of arrest of property in the aspect of objects that may be the subject for the arrest. Proposals for amendments and additions to the part 1 of the Art. 167 of the Criminal Procedure Code regarding the definition of «temporary seizure of property» and part 1 of the Art. 170 of the Criminal Procedure Code regarding the scope of persons whose property may be arrested have been made.
Гловюк І. В. Деякі проблеми тимчасового вилучення та арешту майна як заходів забезпечення кримінального провадження / І. В. Гловюк // Наукові праці Національного університету "Одеська юридична академія". Т. ХІІІ. – Одеса, 2013. – С. 520-528.
Keywords: тимчасове вилучення майна; арешт майна; підозрюваний; речові докази; обшук; огляд; временное изъятие имущества; арест имущества; подозреваемый; вещественные доказательства; обыск; осмотр; temporary seizure of property; arrest of property; suspect; physical evidence; search; inspection