Кримінологія. Загальна частина : навч.-метод. посiбник - (:unkn) unknown (Одеса : Гельветика, 2018)
У навчально-методичному посібнику висвітлено основні проблеми кримінологічного знання на сучасному етапі розвитку науки кримінологія. Подані феноменологія та етіологія злочинності, вчення про осіб, які вчинили злочини, причини та механізм злочинної поведінки, вчення про протидію злочинності та окремим злочинам, а також кримінологічна характеристика та протидія основним видам злочинності, які становлять найбільшу загрозу для суспільства на сучасному етапі його розвитку. У посібнику наводяться методики підготовки до занять, перелік навчальних тем та питань для підготовки до екзаменів. Зібрано перелік нормативно-правових документів у сфері протидії злочинності, спеціальної літератури та Інтернет-ресурсів з кримінологічних питань. Розраховано для студентів закладів вищої освіти.
Кримінологія. Загальна частина : навч.-метод. посiбник / В. М. Дрьомін, Т. В. Мельничук, Ю. О. Стрелковська [та ін.]; рец.: В. О. Туляков, В. Г. Пожар; НУ "ОЮА". - Одеса : Гельветика, 2018. - 52 с.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; кримінологія; феноменологія злочинності; етіологія злочинності; причини злочинної поведінки; механізм злочинної поведінки; протидія злочинності; методики підготовки до занять; криминология; причины преступного поведения; механизм преступного поведения; противодействие преступности; causes of criminal behavior; mechanism of criminal behavior; counteracting crime