Психологічні особливості особистості дітей, які займаються спортивним єдиноборством : кваліфікаційна робота - магістерський дослідницький проект 053 «Психологія» - Шевченко, Нора Гурамівна (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
В роботі розглядаються психологічні особливості дітей, які займаються спортом. Проаналізовані данні емпіричних та теоретичних досліджень з проблем спортивної психології молодших школярів. Наводяться результати порівняльного психодіагностичного дослідження з вивчення психологічних особистостей дітей, які займаються спортивними єдиноборствами. Встановлено суттєві відмінності в особистісних характеристиках молодших школярів – спортсменів-борців, та дітей які не займаються спортом. Запропоновано практичні рекомендації для шкільних, спортивнихпсихологів та батьків щодо особистісного розвитку дітей, які займаються спортивним єдиноборством. Робота складається зі вступу, двох розділів, висновків та списку використаної літератури, що налічує 58 найменувань. The work examines the psychological characteristics of children involved in sports. The data of empirical and theoretical studies on the problems of sports psychology of younger schoolchildren are analyzed. The results of a comparative psychodiagnostic study on the study of psychological personalities of children involved in martial arts are presented. Significant differences in the personal characteristics of younger schoolchildren - wrestlers and children who do not engage in sports are established. Practical recommendations are offered for school, sports psychologists and parents regarding the personal development of children involved in martial arts. The work consists of an introduction, two chapters, conclusions and a list ofreferences, which includes 58 titles.
Шевченко Н. Г. Психологічні особливості особистості дітей, які займаються спортивним єдиноборством : кваліфік. робота - магістер. дослідн. проєкт 053 «Психологія» / . - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 67 с.
Keywords: психологічні особливості; особистість; діти; молодші школярі; спорт; спортивна психологія; спортивне єдиноборство; psychological characteristics; personality; children; younger schoolchildren; sports; sports psychology; martial arts