Совершенствование практики исполнения уголовных наказаний в Украине в соответствии с решениями Европейского Суда по правам человека - Дрёмин, Виктор Николаевич; Дрьомін, Віктор Миколайович; Dryomin, Vyktor N. (Одеса : Фенікс, 2012)
В статье рассматриваются вопросы соблюдения прав осужденных, становления международного и европейского пенитенциарного права, значение международных стандартов обращения с заключенными, роль Европейского Суда по правам человека.

У статті розглядаються питання дотримання прав засуджених, становлення міжнародного та європейського пенітенціарного права, значення міжнародних стандартів поводження з ув'язненими, роль Європейського Суду з прав людини.

The article focuses on the issues of the prisoners’ rights, the establishment of international and European penal law, the importance of international standards of treatment of convicts, the role of the European Court of Human Rights.
Дрёмин В. Н. Совершенствование практики исполнения уголовных наказаний в Украине в соответствии с решениями Европейского Суда по правам человека / В. Н. Дрёмин // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : зб. наук. cт. Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 15 вересня 2012 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 221-238.
Keywords: права осужденных; международное пенитенциарное право; Европейский суд по правам человека; права засуджених; міжнародне пенітенціарна право; Європейський суд з прав людини; the rights of prisoners; international penal law; European Court of Human Rights