Інтеграція України до ЄС: можливості та перспективи - Фелечко, О. С.; Felechko, A. S. (Одеса : Фенікс, 2010)
Автор статті вважає, що для того, щоб прискорити створення передумов для ефективної інтеграції економіки України в структури ЄС можна шляхом концентрації ресурсів на тих ділянках економічної структури, які визначають майбутнє світової економіки і дають змогу забезпечувати не лише скорочення зазначеного відставання, а й випереджаючий розвиток. Така політика має орієнтуватися передусім на створення інституцій, що сприяють генерації та розповсюдженню інновацій, формуванню визначального фактору конкурентоспроможності в сучасній світовій економіці — людського капіталу, на створення рівноправних умов для підвищення конкурентоспроможності українських компаній у відкритому конкурентному середовищі.
Фелечко О. С. Інтеграція України до ЄС: можливості та перспективи / О. С. Фелечко // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010.- С. 358-360.
Keywords: інтеграція України до ЄС; інновації; конкурентоспроможность в сучасній світовій економіці; модернізації економіки України; подолання технологічної відсталості; залучення іноземних інвестицій і новітніх технологій; вихід на світові ринки, насамперед на ринок ЄС; створення нових робочих місць; підвищення конкурентної спроможності вітчизняного товаровиробника; интеграция Украины в ЕС; инновации; конкурентноспособность в современной мировой экономике; модернизация экономики Украины; преодоление технологической отсталости; привлечение иностранных инвестиций и новейших технологий; выход на мировые рынки, на рынки ЕС; создание новых рабочих мест; повышение конкурентноспособности отечественного производителя; Integration of Ukraine in EU; innovations; Modern myrovoy competitiveness in the economy; Modernization of Economy of Ukraine; overcoming technological otstalosty; Attraction of Foreign investment and technology noveyshyh; Out on myrovыe markets, the EU markets; creation novyh workers place; Increase competitiveness otechestvennoho producer of