Анонімізація та захист інтернет-трафіку з використанням технологій VPN та TOR: порівняльній аналіз : кваліфікаційна (бакалаврська) робота - Колєв, Максим Васильович (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Анонімізація та захист інтернет-трафіку з використанням технологій VPN та TOR» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 125 Кібербезпека, освітньою програмою: Кібербезпека, містить 15 рисунків, 2 додатки, 20 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 43 сторінках загального тексту і 41 сторінці основного тексту. Метою роботи є налаштування свого VPN-сервера для захисту трафіка. Розроблено метод захисту трафіка за допомогою VPS-сервера, протоколу WireGuard та Python. Програмно реалізовано клієнт для підключення до VPNсервера. На основі розробленої системи проведено експериментальні дослідження роботи VPN-сервера. Результати роботи можуть бути використані при створенні особистого VPN. Можливими напрямками подальших досліджень є вдосконалення функціональних можливостей систем захисту трафіка. Qualification work on the topic «Anonymization and protection of Internet traffic using VPN and TOR technologies» for obtaining the first (bachelor's) level of higher education in the specialty 125 Cybersecurity, educational program: Cybersecurity, contains 15 figures, 2 appendices, 20 literary sources according to the list of references. The work is completed with 43 pages of general text and 41 pages of the main text. The purpose of the work is to configure your own VPN server to protect traffic. A method for protecting traffic using a VPS server, the WireGuard protocol and Python have been developed. A client for connecting to a VPN server has been implemented in software. Based on the developed system, experimental studies of the VPN server have been conducted. The results of the work can be used when creating a personal VPN. Possible areas of further research are improving the functionality of traffic protection systems.
Колєв М. В. Анонімізація та захист інтернет-трафіку з використанням технологій VPN та TOR: порівняльній аналіз : кваліфікаційна (бакалаврська) робота / М. В. Колєв. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 43 с.
Keywords: КІБЕРБЕЗПЕКА; VPN; WIREGUARD; TOR; PYTHON; ЗАХИСТ ТРАФІКУ; CYBERSECURITY; TRAFFIC PROTECTION