До питання боротьби з найманством правовими засобами - Репешко, Павло Іванович; Репешко, Павел Иванович; Repeshko, Pavlo I. (My University, 2009)
Актуальність боротьби з найманством обумовлена факторами застосування найманців не тільки у збройних конфліктах між державами та у внутрішньодержавних конфліктах, а й у скоєнні терористичних актів міжнародних злочинних організацій. Здійснено аналіз відповідності чинного вітчизняного законодавства положенням актів міжнародного гуманітарного права. На підставі здійснених висновків запропоновані зміни до чинного законодавства України.

Актуальность борьбы с наемничеством обусловлена фактами применения наемников не только в вооруженных конфликтах между государствами и во внутригосударственных конфликтах, но и в совершении террористических актов международных преступных организаций. Осуществлён анализ соответствия действующего отечественного законодательства положениям актов международного гуманитарного права. На основании осуществленных выводов предложены изменения к действующему законодательству Украины.

The urgency of the struggle against mercenary phenomenon is caused by the facts, that mercenaries are employed not only for armed conflicts between the states and for internal conflicts, but also for carrying out acts of terrorism conceived by international criminal organizations. The analysis of the correspondence between the existing native legislation and the regulations of the international humanitarian law is made. On the basis of the derived conclusions some changes of the existing Ukrainian legislation are proposed.
Репешко П. І. До питання боротьби з найманством правовими засобами / П. І. Репешко // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 798-803.
Keywords: найманство; боротьба з вербуванням; злочинне найманство; наемничество; борьба с вербовкой; преступления наемничество; mercenaries; fighting recruitment; mercenary crime