Організація та діяльність адвокатури в УРСР в перші повоєнні роки (1946-1953 р.) - Бєляєв, О. В. (Одеса: Юридична література, 2015)
Стаття присвячена дослідженню організаційно-правових основ діяльності адвоката в радянський період із урахуванням політично-державного впливу. Встановлено, що держава будь-якими способами намагалася узалежнити адвокатуру як правовий інститут. Проаналізовано основні напрямки та підходи щодо вивчення вказаної проблематики.
Бєляєв О. В. Організація та діяльність адвокатури в УРСР в перші повоєнні роки (1946-1953 р.) / О. В. Бєляєв // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 143-144.
Keywords: адвокат; захисник; правозаступник; юридична консультація; адвокатура УРСР (1946-1953 р.); колегія правозаступників