Проблема прогалин в іноземному праві - Клім, С. I.; Клим, С. И.; Klim, S. I. (Одеса, 2010)
Автор статті висловлюється стосовно існування прогалин в праві так що, визнання або заперечення наявності прогалин залежить від розуміння права як такого. Якщо право є сукупністю правових норм, закріплених в нормативно-правових актах, що встановлені або санкціоновані державою та підтримуються державним примусом, то можна говорити про «прогалини в праві». Про прогалини в праві правомірно говорити лише тоді, коли право представляє собою зафіксовані норми, що застосовуються до конкретних фактів. У випадку визнання існування «надпозитивного права», «позазаконного права», що виражене в існування певних вимог, ідей, які забезпечують справедливе вирішення справ, дотримання прав і свобод людини, дарованих їй від народження, розглядати поняття «прогалин у праві» не є доречним, вказують на існування «прогалин у законі».
Клім С. І. Проблема прогалин в іноземному праві / С. І. Клім // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). - Одеса, 2010. - С. 301-303.
Keywords: іноземне право; прогалини в іноземному праві; тлумачення правових норм; правотворчі та правозастосувальні процеси; иностранное право; пробелы в иностранном праве; толкование правовых норм; правотворческие и правоприминительные процессы; foreign law; gaps in the foreign law; interpretation of legal norms; law-making and enforcement processes