Філософський аналіз поняття «суспільна стійкість»: соціально-антропологічний вимір - Крижановська, Тетяна Олександрівна; Крижановська, Т. О.; Kryzhanovska, Tetiana O. (Одеса : Фенікс, 2026)
Метою дослідження є філософська концептуалізація поняття «суспільна стійкість» як категорії, що виражає здатність соціального буття до збереження через зміну, з акцентом на її соціально-антропологічному вимірі та ролі людської взаємодії у формуванні цієї здатності.
Філософський аналіз поняття «суспільна стійкість» : соціально-антропологічний вимір. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 325-328. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33345
Keywords: суспільна стійкість; процесуальність; антропологічність; міжсуб’єктна взаємодія; комунікативний вимір; смислотворення; social resilience; processuality; anthropological grounding; intersubjective interaction; ommunicative dimension; meaning-making