До поняття спеціальних знань під час розслідування доведення до самогубства - Ляховецький, Сергій Олександрович; Ляховецький, С. О.; Liakhovetskyi, Serhii O. (Одеса : Фенікс, 2026)
Проблематика визначення змісту та меж застосування спеціальних знань під час розслідування доведення до самогубства набуває особливої актуальності в умовах ускладнення кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, трансформації форм психічного впливу та поширення новітніх комунікаційних технологій, що можуть виступати інструментом протиправного впливу на потерпілих. Зазначене кримінальне правопорушення характеризується високим рівнем латентності, складністю доказування причинно-наслідкового зв’язку між діями винної особи та суїцидальним актом, а також необхідністю глибокого дослідження психічного стану потерпілого, що обумовлює потребу в активному залученні спеціальних знань.
Ляховецький С. О. До поняття спеціальних знань під час розслідування доведення до самогубства. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 654-656. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33351
Keywords: спеціальні знання; доведення до самогубства; кримінальне провадження; судово-психологічна експертиза; судово-психіатрична експертиза; судово-медична експертиза; цифрова криміналістика; психологічний вплив; причинно-наслідковий зв’язок; суїцидальна поведінка; криміналістична тактика; доказування; specialist knowledge; driving to suicide; criminal proceedings; forensic psychological assessment; forensic psychiatric assessment; forensic medical assessment; digital forensics; psychological influence; cause-and-effect relationship; suicidal behaviour; forensic tactics; evidence