European union regulation of state aids and professional football (part 2) - Terol Gómez, Ramón; Терол Гомес, Рамон (ВД "Гельветика", 2020)
Стаття складається з таких розділів: 3. Зростання уваги влади Європейського Союзу до застосування режиму державної допомоги спорту. 3.1. Перші рішення. 3.2. Позиція інституцій Європейського Союзу та угоди Європейської комісії та УЄФА від 21 березня 2012 р. 3.3. Файли в європейські футбольні клуби. Особливе посилання на випадок іспанських футбольних клубів. 3.3.1. Перші файли. Допомога голландським футбольним клубам. 3.3.2. Файли проти іспанських футбольних клубів. 3.3.2.1. Податковий режим клубів, які не стали САД (SA.29769). 3.3.2.2. «Містобудівна» допомога Реалу Мадриду (SA.33754). 3.3.2.3. Справа про гарантії валенсійським клубам (SA.36387). 3.3.3. Інші дії Комісії. 4. Короткий підсумковий роздум.

3. La creciente atención de las autoridades de la Unión Europea a la aplicación del régimen de ayudas de Estado al deporte. 3.1. Las primeras decisiones. 3.2. La posición de las instituciones de la Unión Europea y el acuerdo Comisión Europea-UEFA de 21 de marzo de 2012. 3.3. Los expedientes a clubes de fútbol europeos. Especial referencia al caso de los clubes de fútbol españoles. 3.3.1. Los primeros expedientes. Las ayudas a los clubes de fútbol holandeses. 3.3.2. Los expedientes contra los clubes de fútbol españoles. 3.3.2.1. El régimen fiscal de los clubes que no se transformaron en SAD (SA.29769). 3.3.2.2. Las ayudas “urbanísticas” al Real Madrid (SA.33754). 3.3.2.3. El caso de los avales a los clubes valencianos (SA.36387). 3.3.3. Otras actuaciones de la Comisión. 4. Una breve reflexión conclusiva.
Регулювання Європейського Союзу державної допомоги та професійного футболу (частина 2)
Terol Gómez, Ramón. European union regulation of state aids and professional football (part 2) / R. Terol Gómez // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: Є. О. Харитонов (голов. ред.), О. І. Харитонова (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.), чл. редкол.: С. В. Ківалов, В. В. Завальнюк [та ін.]. – Одеса : Гельветика, 2020. – Вип. 36. – С. 98-102.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; державна допомога; спорт; професійний футбол; адміністративне право Європейського Союзу