Юридична відповідальність військовослужбовців за скоєння адміністративних проступків: зарубіжний досвід - Піть, Ігор Юрійович; Піть, І. Ю.; Pit, Ihor Yu. (Одеса : Фенікс, 2026)
Модель юридичної відповідальності військовослужбовців, сформована в період незалежності України, є унікальною за своєю сутністю, багатоаспектністю, диференційованістю суб’єктного складу, об’єктами владного впливу, а також характером та метою запровадження деліктних заходів, що застосовуються до правопорушників. Для всебічного сутнісного пізнання проблем вітчизняного механізму притягнення військовослужбовців ЗСУ до адміністративної відповідальності доцільно застосувати компаритивістський підхід, дослідивши зарубіжні моделі притягнення військовослужбовців до відповідальності за вчинення адміністративних проступків.
Піть І. Ю. Юридична відповідальність військовослужбовців за скоєння адміністративних проступків: зарубіжний досвід. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 68-71. DOI: https://doi.org/10.32837/11300.32974
Keywords: військові адміністративні правопорушення; адміністративна відповідальність військовослужбовців; Збройні Сили України; зарубіжний досвід; військові адміністративні проступки; military administrative offenses; administrative liability of servicemembers; Armed Forces of Ukraine; foreign experience; military administrative misdemeanors