Специфіка компаративістсько-правової герменевтики - Дамірлі, М. А.; Дамирли, М. А.; Damirly, M. A. (Одеса : Юрид. л-ра, 2009)
У цій статті специфіка компаративістсько-правової (порівняльно-правової) герменевтики аналізується, виходячи з виокремлення двох модусів компаративістсько-правового розуміння: модуса буття (онтологія розуміння) і модуса пізнання (гносеологія розуміння). При цьому автор формулює деякі методологічно значущі положення щодо особливостей гносеології компаративістсько-правового розуміння.
Дамірлі М. А. Специфіка компаративістсько-правової герменевтики / М. А. Дамірлі // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Ю. М. Оборотов (заст. голов. ред.), Ю .П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2009. – Вип. 50. - С. 31-36.
Keywords: гуманітарне пізнання; герменевтика; порівняльне правознавство; компаративістсько-правове розуміння; правова культура; правова сім'я; гуманитарное познание; сравнительное правоведение; компаративистско-правовое понятие; правовая культура; правовая семья; humanitarian cognition; hermeneutics; comparative jurisprudence; comparative and legal understanding; legal culture; legal family