Експрес-шлюби: історія, сучасність, перспективи - Калітенко, Оксана Михайлівна; Калитенко, Оксана Михайловна; Kalitenko, Oksana M. (My University, 2017)
В статті досліджуються історія, сучасність та перспективи такого «нововедення» українського законодавця, як експресшлюб. Такий шлюб визнається сучасною і перспективною формою реєстрації шлюбу на рівні з іншими правовими формами організації сімейного життя.

В статье исследуются история, современность и перспективы такого «нововведения» украинского законодателя, как экспресс-брак. Такой брак признается современной и перспективной формой регистрации брака на равне с другими правовыми формами организации семейной жизни.

The article examines the history, present and prospects of the Ukrainian legislator’s novelty as «an express marriage». Such a marriage is recognized as a modern and promising form of registered marriage on a level with other legal forms of family life organisation.
Калітенко О. М. Експрес-шлюби: історія, сучасність, перспективи / О. М. Калітенко // Часопис цивілістики. – 2017. – Вип. 23. – С. 18-21.
Keywords: шлюб; форма шлюбу; реєстрація шлюбу; права і обов’язки подружжя; брак; форма брака; регистрация брака; права и обязанности супругов; marriage; form of marriage; registration of marriage; the rights and obligations of the spouses