Англійська новітня лексика сфери сімейного життя - Андрусяк, І. В.; Андрусяк, Ірина Василівна; Andrusiak, I. V.; Andrusiak, Iryna (Одеса, 2017)
Стаття присвячена дослідженню основних тенденцій збагачення англійської лексики ХХІ століття, що співвідноситься зі сферою сімейного життя. У роботі аналізуються особливості утворення нових лексичних одиниць, що позначають різноманітні аспекти функціонування сім’ї на фоні змін і новітніх тенденцій, які є характерними для родинних відносин в сучасному англомовному суспільстві.

The article explores the main tendencies of the enrichment of the 21st English vocabulary that is related to the domain of family life. It examines the peculiarities of the formation of new lexical units to denote various aspects of the family institution against the background of changes and new tendencies inherent in family relations in contemporary English-speaking society.
Андрусяк І. В. Англійська новітня лексика сфери сімейного життя / І. В. Андрусяк // Одеський лінгвістичний вісник. - 2017. - Вип. 9(1). - С. 12-17.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; неологізм; інновація; новоутворення; сім’я; родина; neologism; innovation; new formation; family; household