Основні політологічні теорії дослідження феномену "революція" - Травлос, Т. С.; Travlos, T. S. (Одеса: Фенікс, 2015)
В статті проаналізовано основні політологічні теорії феномену «революція». Розглянуто загальну класифікацію теорій революції. Вирізнено характерні риси, слабкі та сильні сторони досліджуваних теорій.
Травлос Т. С. Основні політологічні теорії дослідження феномену "революція" / Т. С. Травлос // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 55. – С. 146-154.
Keywords: політологічні теорії феномену «революція»; класифікація теорії революції; досліджувані теорії; политологические теории феномена «революция»; классификация теорий революции; исследуемые теории; political science theory of the phenomenon of "revolution"; Classification of theories of revolution; studied theory