Типологічні особливості вживання прецедентних імен у політичній ораторській промові ( на матеріалі промов американських президентів) - Гузак, А. М.; Гузак, А. Н.; Guzak, А. М. (Одеса : Гельветика, 2014)
У статті розглянуто особливості вживання прецедентних імен в американському політичному дискурсі. На основі проведеного аналізу робиться висновок, що використання прецедентних імен у президентській ораторській промові посилює прагматичну ефективність виступу, тому сприяє створенню позитивного іміджу сучасного політичного лідера.
Гузак А. М. Типологічні особливості вживання прецедентних імен у політичній ораторській промові ( на матеріалі промов американських президентів) / А. М. Гузак // Одеський лінгвістичний вісник. – 2014. – Вип. 4. – С. 56-59.
Keywords: політичний дискурс; президентська ораторська промова; позитивний імідж; прецедентний феномен; прецедентне ім'я.; политический дискурс; президентская ораторская речь; положительный имидж; прецедентный феномен; political discourse; presidential oratorical speech; positive image; precedent phenomenon; precedent name