Юридичні тексти і прагматика українських засобів масової комунікації - Єрмоленко, С. Я.; Yermolenko, S. Y. (ВД "Гельветика", 2017)
У статті розглянуто питання семантичних зв’язків між словами «держава», «закон», «право», «особа» в юридичних текстах і в засобах масової комунікації; наголошено на тенденціях структурно-мовного (словотвірного і синтаксичного) та функціонально-стильового розширення функцій цих слів-понять, наповнення їх аксіологічним змістом, що зумовлено комунікативно-прагматичними потребами сучасного суспільства.

The given article deals with the question of the semantic relations between words «state», «law», «right», «individual» in juridical texts and in mass media (mass communication) ; in this article emphasized the trends of structural and lingual (syntax and word-formative) and functional and stylistic expanding of a functions of word-concepts, filling their axiological content, according to communicative and pragmatic needs of modern society.
Єрмоленко, С. Я. Юридичні тексти і прагматика українських засобів масової комунікації / С. Я. Єрмоленко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Спецвип. – С. 62-65.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; держава; право; закон; особа; людина; взаємодія стилів; юридичний термін; загальномовний словник; прагматика; засоби масової комунікації; state; law; right; individual; interaction of styles; juridical term; general language dictionary; pragmatics; mass media (mass communication); person