Релігійно-церковні чинники впливу на процесс демократизації в Україні - Лазор, Катерина Петрівна; Лазор, К. П.; Лазор, Екатерина Петровна; Lazor, Kateryna P. (Одеса, 2014)
Статтю присвячено дослідженню взаємодії політики та релігії. Визначено особливості демократизації політичного процесу в Україні та релігійно-церковні чинники впливу на становлення консолідованої демократії. Відзначено, що у сучасних умовах демократизація політичного процесу передбачає інституціоналізацію органів влади та розширення ролі не-політичних громадських акторів, до яких належать релігійно-церковні об’єднання.

Статья посвящена исследованию взаимодействия политики и религии. Определены особенности демократизации политического процесса в Украине и религиозно – церковные факторы влияния на становление консолидированной демократии. Отмечено, что в современных условиях демократизация политического процесса предполагает институционализацию органов власти и расширение роли неполитических общественных акторов, к которым относятся религиозно – церковные объединения.

The article studies the interaction between politics and religion. The features of the democratization of the political process in Ukraine and the religious factors influence the formation of a consolidated democracy. It is noted that in today’s political democratization process involves the institutionalization of power and expanding the role of non-political non-governmental actors, which include the religious association.
Лазор К. П. Релігійно-церковні чинники впливу на процесс демократизації в Україні / К. П. Лазор // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць. – Одеса, 2014. – Вип. 52. – С. 309-316.
Keywords: демократизація; вплив церкви на процес демократизації; взаємодія церкви та держави; складові демократизації; демократизация; влияние церкви на процесс демократизации; взаимодействие церкви и государства; составляющие демократизации; democratization; the influence of the church on the process of democratization; interaction of church and state; components of democratization; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE