Визначення розміру компенсації моральної шкоди працівнику - Лагутіна Ірина Вікторівна; Лагутина Ирина Викторовна; Lagutina Irina V. (My University, 2014)
У статті досліджується сутність моральної шкоди з метою формулювання його поняття, а також правова дефініція компенсації моральної шкоди як способу захисту особистих немайнових трудових прав. Розглядаються основи й умов компенсації моральної шкоди як одного з найбільш дієвих способів захисту особистих немайнових прав.

В статье исследуется сущность морального вреда с целью формулирования его понятия, а также правовая дефиниция компенсация морального вреда как способа защиты личных неимущественных трудових прав. Рассматриваются основания и условий компенсации морального вреда как одного из наиболее действенных способов защиты личных неимущественных прав.

This article examines the nature of moral damage to formulate the concept and legal definition of compensation for moral damage as a a method to protect personal non-property labour right of an employee. Underlines that norms of labour law are now allow for the possibility of compensation for moral damage. In the article are considered grounds and conditions of moral damage as one of the most effective methods of protection personal non-property right.
Лагутіна І. В. Визначення розміру компенсації моральної шкоди працівнику / І. В. Лагутіна // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2014. – № 2. – С. 165-168.
Keywords: моральна шкода; компенсація; особисті немайнові трудові права; моральный вред; компенсация; личные неимущественные трудовые права; moral damage; compensation; personal non-property labour rights