Понятійно-термінологічне поле дослідження ієрархії "мовна особистість - мовний портрет" - Шевчук, З. С.; Shevchuk, Z. S. (Одеса : Гельветика, 2014)
У статті узагальнено відомі позиції щодо дослідження проблеми мовної особистості, здійснено спробу виокремити термінологічний апарат ієрархічної співвіднесеності «мовна особистість — мовний портрет» як базових соціолінгвістичних понять.
Шевчук З. С. Понятійно-термінологічне поле дослідження ієрархії "мовна особистість - мовний портрет" / З. С. Шевчук // Одеський лінгвістичний вісник. – 2014. – Вип. 4. – С. 305-308.
Keywords: антропоцентризм; мовна особистість; мовний портрет; мовленнєвий портрет; лінгвоперсонологія; комунікант; языковая личность; языковой портрет; речевой портрет; лингвоперсонология; коммуникант; anthropocentrism; linguisticpersonality; linguisticportrait; speechportrait; linguopersonology; communicant