Азербайджано-туркменские отношения. Проблемы и достижения - Агаев, Т. Б.; Агаєв, Т. Б.; Agayev, T. B.; Вахидов, Ф. Г.; Вахідов, Ф. Г.; Vahidov, F. H. (My University, 2017)
Вопросы взаимоотношений между Азербайджаном и Туркменистаном вышли на новый уровень после развала СССР. Стоит отметить расширение торговых и культурных отношений между двумя народами. Вместе с тем остался груз проблем, связанных с разделением Каспийского моря по секторам, поскольку есть ряд проблем в рамках международного права, не позволяющих это сделать. Речь идет о месторождении «Кяпяз», которое не эксплуатируется из-за спорного места расположения. Несмотря на подобные противоречия, каждое из правительств стремится найти взаимовыгодное решение проблемы.

Питання взаємовідносин між Азербайджаном і Туркменістаном вийшли на новий рівень після розвалу СРСР. Варто відзначити розширення торговельних і культурних відносин між двома народами. Разом із тим залишився вантаж проблем, пов’язаних із поділом Каспійського моря по секторам, оскільки є ряд проблем у рамках міжнародного права, що не дозволяють це зробити. Йдеться про родовищі «Кяпяз», яка не експлуатується через спірне місця розташування. Незважаючи на подібні протиріччя, кожен з урядів прагне знайти взаємовигідне рішення проблеми.

The relations between Azerbaijan and Turkmenistan have reached a new level after the collapse of the USSR. It is worth noting the expansion of trade and cultural relations between the two states. At the same time, there remains the burden of problems related to the division of the Caspian Sea into sectors, due to a number of issues within the framework of international law that does not allow its resolution. The issue refers to the Kapaz field, which cannot be operated due to the disputed location. Despite such contradictions, each of the governments seeks to find a mutually beneficial solution to the problem.
Агаев Т. Б. Азербайджано-туркменские отношения. Проблемы и достижения / Т. Б. Агаев, Ф. Г. Вахидов // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2017. - Вип. 16. - С. 3-5.
Keywords: Азербайджан; Туркменистан; взаимовыгодные отношения; Каспийское море; нефтяной фактор; общая историческая судьба; Азербайджан; Туркменістан; взаємовигідні відносини; Каспійське море; нафтовий чинник; спільна історична доля; Azerbaijan; Turkmenistan; mutually beneficial relations; Caspian Sea; oil factor; common historical past