Алгоритмізація та програмування - Трофименко, Олена Григорівна; Трофименко, Елена Григорьевна; Trofimenko, Elena G.; Прокоп, Юлія Віталіївна; Прокоп, Юлия Витальевна; Prokop, Yuliia V.; Задерейко, Олександр Владиславович; Задерейко, Александр Владиславович; Zadereyko, Oleksandr V. (My University, 2019)
Посібник призначений для виконання лабораторних і самостійних робіт, які виконуються при вивченні навчальної дисципліни з основ алгоритмізації та програмування у рамках підготовки здобувачів вищої освіти галузі знань 12 «Інформаційні технології». Розглянуто основні засоби програмування мовою С++, як базових алгоритмів, так і опрацювання структурованих типів, робота з вказівниками, засоби динамічного керування пам’яттю тощо. Запропоновані роботи мають по 30 варіантів індивідуальних завдань різного рівня складності та супроводжуються прикладами програм. Подано завдання до шістнадцяти лабораторних і шістнадцяти самостійних робіт. Посібник містить теоретичні відомості з детальним описом матеріалу й контрольні запитання, відповіді на які сприятимуть систематизації та закріпленню набутих знань з основ алгоритмізації та програмування у майбутніх ІТ-спеціалістів.

Пособие предназначено для подготовки к лабораторным и самостоятельных работам, которые выполняются в рамках учебной дисциплины, посвященной изучению основ алгоритмизации и программирования в рамках подготовки соискателей высшего образования сферы знаний 12 «Информационные технологии». Рассмотрены основные средства программирования на языке С++, как базовых алгоритмов, так и обработки структурированных типов, работа с указателями, средства динамического управления памятью и тому подобное. Предложенные работы содержат по 30 вариантов индивидуальных заданий разного уровня сложности и сопровождаются примерами программ. Представлены задания к шестнадцати лабораторным и шестнадцати самостоятельным работам. Пособие содержит теоретические сведения с подробным описанием материала и контрольные вопросы, ответы на которые будут способствовать систематизации и закреплению полученных знаний по основам алгоритмизации и программирования у будущих ИТ-специалистов.

The manual is intended to prepare for laboratory training and self-study that is carried out as a part of academic discipline devoted to the study of the basics of algorithmization and programming while training of applicants for higher education in the field of knowledge 12 “Information Technologies”. The basic C ++ programming tools, both basic algorithms and structured type processing, operation with pointers, dynamic memory management tools, etc. are considered. The proposed works contain 30 variants of individual problems of different difficulty levels, which are accompanied with examples of programs. Tasks for sixteen laboratory works and sixteen self-trainings are presented. The manual contains theoretical information with a detailed description of the material and control questions, the answers to which will help to systematize and consolidate the knowledge gained on the basics of algorithmization and programming for future IT specialists.
навчально-методичний посібник
Трофименко О. Г. Алгоритмізація та програмування : навч.-метод. посіб. / О. Г. Трофименко, Ю. В. Прокоп, О. В. Задерейко // Одеса : Фенікс, 2020. - 308 с. - Режим доступу: http://dspace.onua.edu.ua/handle/11300/12345
Keywords: алгоритмізація; основи програмування; мова програмування C++; базові алгоритми; лабораторні роботи; самостійна робота; індивідуальні варіанти завдань; алгоритмизация; основы программирования; язык программирования C ++; базовые алгоритмы; лабораторные работы; самостоятельная работа; индивидуальные варианты заданий; algorithmization; fundamentals of programming; C++ Programming Language; basic algorithms; laboratory training; self-study; individual problems