Особливості обстановки примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань - Тихоненко, Вадим Миколайович; Тихоненко, В. М.; Тихоненко, Вадим Николаевич; Tykhonenko, Vadym M. (Одеса : Гельветика, 2017)
Стаття присвячена дослідженню обстановки вчинення примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань. Визначено, що обстановка примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань є значним елементом криміналістичної характеристики відповідного злочину, системою даних про просторово-часові й інші умови (матеріальні, соціальні, психологічні). Доведено існування залежностей між елементами обстановки примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань і способом учинення злочину.

Статья посвящена исследованию обстановки совершения принуждение к выполнению или невыполнению гражданско-правовых обязательств. Определено, что обстановка принуждение к выполнению или невыполнению гражданско-правовых обязательств является значительным элементом криминалистической характеристики соответствующего преступления, системой данных о пространственно-временных и других условиях (материальных, социальных, психологических). Доказано существование зависимости между элементами обстановки принуждения к выполнению или невыполнению гражданско-правовых обязательств и способом совершения преступления.

The article is devoted to the study of the situation of Commission of enforcement or failure to perform civil obligations. Determined that the situation of the enforcement or breach of civil obligations is a significant element of criminalistic characteristics of the crime, and there is system data on the spatial-temporal and other conditions (material, social, psychological). The existence of dependencies between elements of the situation of the enforcement or breach of civil liabilities and the method of committing a crime.
Тихоненко В. М. Особливості обстановки примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань / В. М. Тихоненко // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 19 / голов. ред. Ю. В. Цуркан-Сайфуліна ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 353-360.
Keywords: примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань; криміналістична характеристика; обстановка злочину; спосіб злочину; принуждение к выполнению или невыполнению гражданско-правовых обязательств; криминалистическая характеристика; обстановка преступления; способ преступления; coercion to fulfillment or nonfulfillment of civil obligations; criminalistical char-acteristics; crime situation; modus operandi; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE