Маркетингове управління суб'єктами в умовах воєнної економіки як інструмент збереження ринкових позицій - Редіна, Євгенія Валентинівна; Редіна, Є. В. (Одеса : Фенікс, 2026)
З лютого 2022 року через повномасштабну збройну агресію Росії проти України умови функціонування вітчизняного бізнесу кардинально змінились. Руйнування інфраструктури, вимушене переміщення населення, перебої в логістичних ланцюгах і стрімке скорочення платоспроможного попиту сформували принципово новий контекст ринкової діяльності суб’єктів господарювання. За даними Світового банку, ВВП України у 2022 р. скоротився на 28,8%, у 2023 р. зафіксовано відновлювальне зростання на 5,5%, у 2024 р. – 2,9%, у 2025 р. залишається помірним – 1,8% – 2,0% відповідно до оцінок Держстату та Міністерства економіки, що зумовлено тривалими енергетичними атаками та руйнуванням критичної інфраструктури. В таких умовах маркетингове управління набуває стратегічного значення як ключовий інструмент збереження та відновлення ринкових позицій суб’єктів господарювання.
Редіна, Є. В. Маркетингове управління суб'єктами в умовах воєнної економіки як інструмент збереження ринкових позицій. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 451-454 . URL: https://doi.org/10.32837/11300.33274
Keywords: маркетингове управління; воєнна економіка; ребрендинг; репозиціонуван- ня; діджитал-маркетинг; онлайн-канали збуту; лояльність споживачів; євроінтеграція; marketing management; war economy; rebranding; repositioning; digital marketing; online sales channels; consumer loyalty; European integration