Україна на шляху до європейської інтеграції: проблеми і перспективи - Нікогосян , Л. В.; Никогосян, Л. В.; Nikoghosyan, L. V. (Одеса : Фенікс, 2012)
Автор статті наголошує, що інтеграцію України до Європейського Союзу проголошено пріоритетним напрямом зовнішньополітичного курсу держави. Ключовим елементом успішної євроінтеграції України є досягнення певного рівня узгодженості українського законодавства із правовими нормами ЄС. Зближення законодавства України із сучасною європейською системою права забезпечить розвиток політичної, підприємницької, соціальної, культурної активності громадян України
Нікогосян Л. В. Україна на шляху до європейської інтеграції: проблеми і перспективи / Л. В. Нікогосян // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 642-645.
Keywords: узгодженость українського законодавства із правовими нормами ЄС; інтеграція України до ЄС; зовнішньополітичний курс України; європейська система права; согласование украинского законодательства с правовыми нормами ЕС; harmonization of Ukrainian legislation with EU norms; интеграция Украины в ЕС; Ukraine's integration into the EU; внешнеполитический курс Украины; Ukraine's foreign policy; европейская система права; European system of law