Правомірне обмеження прав людини в міжнародному праві - Мітяєва , А. В.; Митяева, А. В.; Mityaeva, A. V. (Одеса : Фенікс, 2012)
Підсумовуючи свою статтю, автор робить висновок, що сьогодні відсутнє визначення поняття обмеження прав людини, але при цьому в міжнародному праві існують, критерії, яким повинне відповідати таке обмеження. При цьому слід розмежовувати обмеження прав у загальному порядку та в період надзвичайної ситуації, враховувати, що обмеженню підлягають не всі права, а лише певна категорія. Велика увага при цьому надається національному праву держав, адже держави самостійно конкретизують умови обмеження прав людини і громадянина.
Мітяєва А. В. Правомірне обмеження прав людини в міжнародному праві / А. В. Мітяєва // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 296-300.
Keywords: обмеження прав людини в міжнародному праві; ограничение прав человека в международном праве; restriction of human rights in international law; обмеження прав людини і громадянина; ограничение прав человека и гражданина; restriction of human and civil rights