Моделювання програмного забезпечення : навчально-методичний посібник. Для підготовки здобувачів вищої освіти галузі знань 12 «Інформаційні технології» - Манаков, С. Ю.; Манаков, Сергій Юрійович; Трофименко, Олена Григорівна; Трофименко, О. Г.; Лобода, Юлія Геннадіївна; Лобода, Ю. Г.; Дика, Анастасія Іванівна; Дика, А. І. (Одеса : Фенікс, 2023)
Навчально-методичний посібник призначений для підготовки до лабораторних і самостійних робіт, які виконуються в рамках навчальної дисципліни, присвяченої вивченню фундаментальних основ моделювання програмного забезпечення майбутніми ІТ-спеціалістами. Розглянуто сучасні підходи до моделювання програмного забезпечення та засоби для реалізації цих підходів. Наведено завдання до 8 лабораторних і 8 самостійних робіт, які дозволяють дослідити набір діаграм сучасних CASE-засобів моделювання програмних продуктів і навчитися розробляти організаційні, функціональні, інформаційні та процесні моделі предметної області для програмного забезпечення. Для студентів вищих навчальних закладів, науковців і спеціалістів з моделювання програмного забезпечення.
Моделювання програмного забезпечення : навч.-метод. посіб. [Електронний ресурс] / уклад.: С. Ю. Манаков, О. Г. Трофименко, Ю. Г. Лобода, А. І. Дика ; Нац. ун-т «Одеська юрид. академія». – Одеса : Фенікс, 2023. – 145 с. Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.25952
Keywords: моделювання програмних систем і комплексів; ER-моделі; моделі методологій ARIS та IDEF0; діаграми уніфікованої мови моделювання UML; CASE-засоби структурного та об’єктно-орієнтованого моделювання; Research Subject Categories::TECHNOLOGY; UML-нотації; UML-діаграми; UML; Unified Modeling Language; software modeling; UML-diagrams; UML-notations; Unified Modeling Language; UML; software models