Ознаки кримінально-процесуальних функцій - Гловюк Ірина Василівна; Гловюк Ирина Васильевна; Glovyuk Iryna V. (My University, 2012)
Стаття присвячена дослідженню питань ознак кримінально-процесуальних функцій. Проаналізовано доктринальні подходи щодо систематизації ознак кримінально-процесуальних функцій. Зроблено висновок, що ознаками кримінально-процесуальних функцій є: її діяльнісний характер; цілеспрямований характер; генеруючий характер; невіддільність від її носія - суб'єкта кримінального процесу; можливість здійснення суб'єктом декількох кримінально-процесуальних функцій; можливість здійснення однієї функції декількома суб'єктами; наділення суб'єкта процесуальною компетенцією або процесуальним статусом для реалізації функції; правовий характер; наявність процесуальних засобів її реалізації.

Статья посвящена исследованию вопросов признаков уголовно-процессуальных функций. Проанализированы доктринальные подходы по систематизации признаков уголовно-процессуальных функций. Сделан вывод, что признаками уголовно-процессуальных функций являются: ее деятельностный характер; целенаправленный характер; генерирующий характер; неотделимость от ее носителя - субъекта уголовного процесса; возможность осуществления субъектом нескольких уголовно-процессуальных функций; возможность осуществления одной функции несколькими субъектами; наделение субъекта процессуальной компетенцией или процессуальным статусом для реализации функции; правовой характер; наличие процессуальных средств ее реализации.

This article covers the study of particulars of criminal procedure functions features. Doctrinal approach for systematization of criminal procedures functions have been analyzed. Have come to the conclusion of following criminal procedural functions features: it’s activity nature; purposeful nature; generating nature; inseparability from its bearer - entity of criminal procedure; possibility of realization of several criminal-procedure functions by the entity; possibility of realization of one function by several entities; investment of entity by procedural competency or procedural state for realization of the functions; legal nature; presence of procedural means of its realization.
Гловюк І. В. Ознаки кримінально-процесуальних функцій / І. В. Гловюк // Митна справа. – 2012. - №5. – Частина 2. – Книга 2. – С. 70-75.
Keywords: кримінальне провадження; кримінально-процесуальна функція; суб'єкт; інтерес; права та обов'язки; завданння; уголовное производство; уголовно-процессуальная функция; субъект; интерес; права и обязанности; задачи; criminal proceeding; criminal procedure functions; entity; interests; rights and duties; tasks