Класифікація принципів організації та діяльності інститутів Європейського Союзу - Бережна, К. В.; Бережная, К. В.; Berezhna, K. V. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016)
У статті визначаються види та досліджується сутність принципів організації й діяльності інститутів ЄС, що мають бути імплементовані в національне адміністративне законодавство; запропонована їх класифікація, розроблені пропозиції щодо ефективного запровадження цих принципів у національну правову систему.

Классификация принципов организации и деятельности институтов Европейского Союза. В статье определяются виды и исследуется сущность принципов организации и деятельности институтов ЕС, которые должны быть имплементированы в национальное административное законодательство; предложена их классификация, разработаны предложения по эффективному введению принципов в национальную правовую систему.

Classification of the principles of organization and functioning of the European Union institutions. In the article types and nature of the principles of organization and functioning of the EU institutions, to be implemented in national administrative legislation investigated; their classification suggested, proposals on the effective application of the principles into the national legal system developed.
Бережна К. В. Класифікація принципів організації та діяльності інститутів Європейського Союзу / К. В. Бережна // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016. – Вип. 77. – С. 15-21.
Keywords: інститут Європейського Союзу; принципи організації та діяльності; імплементація; институт Европейского Союза; принципы организации и деятельности; имплементация; EU institution; principles of organization and functioning; implementation