Аналіз деяких аспектів встановлення опіки над майном фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою - Адаховська, Надія Сергіївна; Адаховская, Надежда Сергеевна; Adakhovska, Nadiia S. (My University, 2015)
У даній публікації представлена характеристика таких юридичних фактів цивільного права, як визнання особи безвісно відсутньою і встановлення опіки над її майном. Висвітлено основні проблеми і досліджуються перспективи розвитку українського законодавства, що регулює визнання осіб безвісно відсутніми. Особливу увагу приділено регулюванню наслідків визнання особи безвісно відсутньою.

В данной публикации представлена характеристика таких юридических фактов гражданского права, как признание лица безвестно отсутствующим и установление опеки над его имуществом. Освещены основные проблемы и исследуются перспективы развития украинского законодательства, регулирующего признание лиц безвестно отсутствующими. Особое внимание уделено регулированию последствий признания лица безвестно отсутствующим.

This publication provides legal characterization of the facts civil law as recognizing a person missing and guardianship over his property. The basic problems and prospects of development of Ukrainian investigated the legislation governing recognition of missing persons. Particular attention is paid to the effects of regulation recognizing a person missing.
Адаховська Н. С. Аналіз деяких аспектів встановлення опіки над майном фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою / Н. С. Адаховська // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 19. – С. 83-87.
Keywords: опіка над майном; опікун; майно; безвісно відсутня особа; нотаріус; опека над имуществом; опекун; имущество; безвестно отсутствующее лицо; нотариус; guardianship over the estate; the trustee; property; missing person; the notary