Правове забезпечення функцій сільського самоврядування в розвитку територій - Тереняк, Л. В.; Terenyak, L. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2013)
Проаналізовано чинну нормативну базу місцевого самоврядування та органів державної виконавчої влади, законодавчі та адміністративні перешкоди, що стримують процес розвитку сільської місцевості.
Тереняк Л. В. Правове забезпечення функцій сільського самоврядування в розвитку територій / Л. В. Тереняк // Актуальні проблеми держави і права: зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.]; МОН України, НУ ОЮА. – Одеса: Юрид. л-ра, 2013. – Вип. 70. - С. 447-454.
Keywords: самоврядування; сільська територія; територіальна громада; державна підтримка; самоорганізація; правове забезпечення; самоуправление; сельская территория; территориальная община; государственная поддержка; самоорганизация; правовое обеспечение; self-government; rural area; local community; government support; self-organization; legal support