Актуальні проблеми міжнародного публічного права (з модулем «Захист прав ЄСПЛ») : навчально-методичний посібник для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня; галузь знань - 08 «Право», спеціальність - 081 «Право» - Волощук, Оксана Троянівна; Волощук, О. Т.; Цуркан-Сайфуліна, Юлія Василівна; Цуркан-Сайфуліна, Ю.В.; Біленець, Дарія Анатоліївна; Біленець, Д. А.; Попович, Олена Василівна; Попович, О. В. (Чернівці, 2024)
Навчально-методичний посібник містить тематичний план та програму навчальної дисципліни «Актуальні проблеми міжнародного публічного права (з модулем «Захист прав ЄСПЛ»)»; курс лекцій, теми та плани семінарських занять та завдання для виконання самостійної роботи; завдання та методичні рекомендації до виконання індивідуального навчально-дослідного завдання; латинські юридичні вислови; рекомендовану літературу, а також перелік питань для підсумкового контролю. Матеріал систематизований, щоб забезпечити засвоєння курсу, який викладається в юридичних закладах вищої освіти. Для студентів юридичних вузів, викладачів, аспірантів.
Волощук О. Т. Актуальні проблеми міжнародного публічного права (з модулем «Захист прав ЄСПЛ») : навч.-метод. посіб. для здобув. вищої освіти другого (магістер.) рівня; галузь знань - 08 «Право», спец. - 081 «Право» / Укл.: Волощук О. Т., Цуркан-Сайфуліна Ю. В., Біленець Д. А., Попович О. В. - Чернівці, 2024. - 202 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/29426
Keywords: теорія джерел міжнародного публічного права; сутність норм jus cogens; принципи рівноправності й самовизначення народів; проблемні аспекти захисту прав на життя; фізична недоторканість; повага до приватного та сімейного життя