Відповідальність за правомірну поведінку - Бурчак, М. М.; Burchak, M. M. (Одеса, 2010)
Автор статті стверджує, що на сьогодні у міжнародному праві не існує загальновизнаного принципу щодо відшкодування будь-якої шкоди, завданої без порушення міжнародно-правових зобов’язань. Iснуючі договори передба- чають лише відповідальність за збитки, завдані джерелами підвищеної небезпеки.
Бурчак М. М. Відповідальність за правомірну поведінку / М. М. Бурчак // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П.Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). - Одеса, 2010. - С. 47-49.
Keywords: відповідальність за правомірну поведінку; міжнародно-правова відповідальність; абсолютна відповідальність; відшкодування шкоди; ответственность за правомерное поведение; международно-правовая ответственность; абсолютная ответственность; компенсация труда; responsible for good behavior; international legal responsibility; no-fault liability; labor compensation