Мовний уплив у ЗМІ (стратегії і тактики) - Гаврилова, Яна; Гаврилова, Я.; Клименко, Наталя; Клименко, Н. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2024)
Розглядаються стратегії і тактики мовного впливу в засобах масової комунікації. Визначається мовна активність автора, що полягає у виборі технік, механізмів для успішного «підкорення» адресата своїм інтересам, меті і переконанням. The strategies and tactics of language influence in the means of mass communication are considered. The linguistic activity of the author, consisting in the choice of techniques and mechanisms for successfully "subduing" the addressee to his interests, goals and beliefs, is determined.
Гаврилова Я. Мовний уплив у ЗМІ (стратегії і тактики) / Яна Гаврилова, Наталя Клименко // Журналістика та соціальні комунікації в контексті становлення громадянського суспільства в Україні і в світі: виклики, тенденції, перспективи : матер. ІІ Всеукраїнської наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15 березня 2024 р.) / [наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська]. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2024. – С. 35-37.
Keywords: стратегія; тактика; ЗМІ; текст; автор; адресат; strategy; tactics; mass media; text; author; addressee