Гендерна рівність та міжнародне право: новітні тенденції розвитку - Козуб , Л. О.; Kozub, L. O. (Одеса : Фенікс, 2012)
На думку автора статті, сьогодні питання ґендерної рівності викликає підвищену увагу широкої міжнародної спільноти. Більше того, концепція «women’s human rights» (жіночі права людини) передбачає створення гнучкої політики реалізації прав людини жінками різних країн. А на рівні міжнародно – правової практики набуває нових ознак поняття комплексного підходу до проблеми ґендерної рівності.
Козуб Л. О. Гендерна рівність та міжнародне право: новітні тенденції розвитку / Л. О. Козуб // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 277-280.
Keywords: гендерна рівність; гендерное равенство; gender equality; міжнародне право; международное право; international law; «women’s human rights»; жіночі права людини; права женщин; гнучка політика реалізації прав людини жінками різних країн; гибкая политика реализации прав человека женщинами разных стран; flexible policy implementation of the human rights of women in different countries