Вина як підстава для відповідальності морського перевізника - Рябікін, Д. А.; Рябикин, Д. А.; Riabikin, D. A. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
Статтю присвячено дослідженню вини в якості об’єктивної передумови для настання відповідальності морського перевізника. Вина є передумовою для відповідальності морського перевізника відповідно до положень міжнародних конвенцій у галузі морського торговельного судноплавства та відповідно до норм права України.
Рябікін Д. А. Вина як підстава для відповідальності морського перевізника / Д. А. Рябікін // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 304-310.
Keywords: вина морського перевізника; Гаазькі правила; послаблення відповідальності; Гамбурзькі правила; об’єктивна відповідальність; вина морского перевозчика; Гаагские правила; ослабление ответственности; Гамбургские правила; объективная ответственность; sea carrier’s guilt; Hague Rules; lessening of guilt; Hamburg Rules; strict liability