Економічне обґрунтування розширення сфери діяльності підприємства (на прикладі Центру сервісних послуг ФОП Кушнір І.Ю. : кваліфікаційна (магістерська) робота - Кушнір, Данііл Ігорович (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Економічне обґрунтування розширення сфери діяльності підприємства (на прикладі Центру сервісних послуг ФОП Кушнір І.Ю.)» на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 Менеджмент, освітньою програмою: Бізнес-адміністрування, містить 8 рисунків, 12 таблиць, 60 літературних джерел за переліком посилань. Метою дослідження є узагальнення й розвиток основних напрямків вибору стратегії розвитку підприємства та її обґрунтування, розробка рекомендацій її реалізації в умовах невизначенності. У кваліфікаційній роботі використано загальнонаукові й спеціальні методи дослідження економічних явищ: аналіз і синтез; порівняння, емпирічні та статистичні методи. У кваліфікаційній роботі було досліджено теоретичні аспекти стратегічного управління в системі менеджменту підприємства, детально розглянуто процес розробки та реалізації стратегії, а також проаналізовано стратегічні альтернативи. На основі цієї бази проведено аналітичнодослідницький огляд діяльності ФОП Кушнір І. Ю., що включав аналіз ринку послуг України, характеристику його техніко-економічних показників та оцінку конкурентоспроможності. За результатами аналізу зовнішнього та внутрішнього середовища була розроблена та комплексно обґрунтована стратегія розвитку послуг ФОП Кушнір І. Ю., включаючи деталізацію основних заходів для її успішної реалізації. Результати роботи можуть бути використані при розробці стратегій розвитку підприємств в повоєнний час. Можливими напрямками результатів дослідження є підтримка процесів цифрової трансформації та впровадження сучасних інформаційних технологій для підвищення ефективності бізнес-процесів. The qualification thesis on the topic «Economic Justification for Expanding the Scope of Activities of an Enterprise (on the Example of the Service Center of the Private Entrepreneur Kushnir I.Yu.)», submitted for obtaining the second (master’s) level of higher education in specialty 073 Management, educational program Business Administration, contains 8 figures, 12 tables, and 60 literary sources listed in the references. The purpose of the study is to generalize and develop the main approaches to selecting a development strategy for an enterprise, to substantiate this strategy, and to develop recommendations for improving the effectiveness of its implementation under conditions of uncertainty. The qualification thesis utilizes both general scientific and specialized methods to examine economic phenomena, such as analysis and synthesis, comparison, as well as empirical and statistical approaches. The thesis examines the theoretical aspects of strategic management within the enterprise management system, provides a detailed review of the process of strategy development and implementation, and analyzes strategic alternatives. Based on this theoretical foundation, an analytical and research review of the activities of the Private Entrepreneur I. Yu. Kushnir was conducted, including an analysis of the Ukrainian service market, an assessment of technical and economic indicators, and an evaluation of competitiveness. Based on the analysis of external and internal environments, a development strategy for the services of P.E. I. Yu. Kushnir was developed and comprehensively justified, including the specification of key measures for its effective implementation. The results of the study may be used in developing enterprise development strategies in the post-war period. Potential applications of the research findings include supporting digital transformation processes and implementing modern information technologies to improve the efficiency of business processes.
Кушнір Д. І. Економічне обґрунтування розширення сфери діяльності підприємства (на прикладі Центру сервісних послуг ФОП Кушнір І.Ю. : кваліфікаційна (магістерська) робота / Д. І. Кушнір. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 71 с. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/31400
Keywords: Стратегія; розиток; підприємство; аналіз; цифровізація; Strategy; development; enterprise; analysis; digitalization