Проблема реформування Ради Безпеки ООН на сучасному етапі - Лоза , Л. П.; Loza, L. P. (Одеса : Фенікс, 2012)
На думку автора статті, слід більше звертати уваги, під час голосування державам на Генеральній Асамблеї ООН за ту чи іншу модель реформи РБ, на недоліки, ніж на власні амбіції та бажання держав, бо ж від їхнього вибору залежить безпека на нашій планеті. Гадаю, що більш доцільніше буде лишити Раду Безпеки тому ж складі, що й існує на сьогодні.
Лоза Л. П. Проблема реформування Ради Безпеки ООН на сучасному етапі / Л. П. Лоза // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 157-160.
Keywords: реформування Ради Безпеки ООН; реформирование Совета Безопасности ООН; reform of the UN Security Council; дотримання миру та безпеки на всій планеті; сохранение мира и безопасности на всей планете; the preservation of peace and security throughout the world