Проблематика забезпечення прав потерпілого при проведенні експертизи у досудовому розслідуванні - Пожар, Вадим; Pozhar, Vadym (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах розглянуто проблемні аспекти забезпечення прав потерпілого при проведенні експертизи у досудовому провадженні, зокрема: обмеженні можливості участі потерпілого у процедурі проведення експертизи, неможливість самостійного залучення експерта на договірних засадах, відсутність можливості звернення до слідчого судді з цього питання, відсутність належної процедури інформування потерпілого про проведення експертизи, тощо. The theses consider problematic aspects of ensuring the rights of the victim during the examination in pre-trial proceedings, in particular: limited participation of the victim in the examination procedure, the impossibility of independently engaging an expert on a contractual basis, the lack of the possibility of contacting the investigating judge on this issue, the lack of a proper procedure for informing the victim about the examination, etc.
he problem of protecting the victimʼs rights when conducting an expertise in a pre-court investigation
Пожар В. Проблематика забезпечення прав потерпілого при проведенні експертизи у досудовому розслідуванні / В. Пожар // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.]; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф.; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 405-408. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31180
Keywords: victim; expertise; pre-trial investigation; ensuring the rights of participants in criminal proceedings; evidence; потерпілий; експертиза; досудове розслідування; забезпечення прав учасників кримінального провадження; доказування