Відновлення права на доступ до інформації після війни: конституційні виклики - Матковський, Микита Сергійович; Матковський, М. С.; Matkovskyi, Mykyta S. (Одеса : Фенікс, 2026)
Актуальним питанням у поствоєнній перспективі є не лише відновлення обсягу права на доступ до інформації, а й уникнення перетворення тимчасових воєнних обмежень на системну практику. Відновлення права на доступ до інформації у поствоєнний період є комплексним конституційним завданням, яке охоплює щонайменше чотири виклики: нормативний, правозастосовний, інституційний, судовий.
Матковський М. С. Відновлення права на доступ до інформації після війни: конституційні виклики. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 183-185. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33114
Keywords: право на інформацію; доступ до публічної інформації; воєнний стан; конституційні обмеження; трискладовий тест; поствоєнне відновлення; конституційні виклики; розпорядники інформації; судова практика; right to information; access to public information; martial law; constitutional restrictions; three-part test; post-war recovery; constitutional challenges; information holders; judicial practice