Шлюбний договір і ІТ: проблемні питання застосування - Сафончик, Оксана Іванівна (Одеса, 2017)
В запропонованій статті надається загальна характеристика застосування шлюбного договору в сфері інформаційних технологій за законодавством України. При цьому наголошується, що шлюбний договір відносно віртуального майна (речей, об’єктів інтелектуальної власності або творчості) для врегулювання відносин між подружжям в ІТ сфері, повинен складатися за аналогією складання шлюбного договору відносно реального майна подружжя та їх спільної власності. На теперішній час в Україні, правовідносини подружжя щодо віртуальних ре¬чей, у відмінності до пілотного проекту з приводу реєстрації актів цивільного стану, законодавчо не врегульовано, у зв’язку зчим потребують подальшого дослідження.
Сафончик О. І. Шлюбний договір і ІТ: проблемні питання застосування / О. І. Сафончик // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 26. – С. 83-86.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; сім'я; сімейні правовідносини; шлюб; шлюбно-сімейні правовідносини; укладення шлюбу; шлюбний договір; інформаційні технології; family; family legal relationship; marriage; marriage-family legal relationship; enteringintoa marriage; marriage contract; information technology