Особливості правового менталітету інституту адвокатури в Україні - Ольшанська, О. В. (Одеса:Фелікс, 2013)
У статті досліджуються питання особливості правового менталітету інституту адвокатури в Україні. Зазначено, що правовий менталітет України лежить в основі її правової культури, правосвідомості, поведінки, діяльності, спілкування. Він прявляється у стереотипах мислення й поведінки, у правових традиціях, ритуалах і звичаях.
Ольшанська О. В. Особливості правового менталітету інституту адвокатури в Україні / О. В. Ольшанська // Адвокатура: минуле та сучасність: матер. II міжнар. наук. конф. молодих вчених, аспір. та студ. (м. Одеса, 2 березня 2013 р.) / відп. за вип. д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін ; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2013. – С.136-139.
Keywords: адвокатура; адвокатська діяльність; правовий менталітет; менталітет; політико-правова система; правова допомога