Правові засади та роль територіальних громад у реалізації державної етнонаціональної політики - Попова, М. Ф.; Попова, М. Ф.; Popova, M. F. (Одеса : Фенікс, 2017)
В даній статті увагу приділено змісту та реалізації державної етнонаціональної політики на рівні регіону. Предметом виступають правові засади та роль територіальних громад у реалізації державної етнонаціональної політики. Метою статті є визначення потенціалу територіальних громад у реалізації державної етнонаціональної політики. Головний акцент робиться на визначенні комплексу завдань державної етнонаціональної політики у різних сферах життя громад; окресленні правових засад здійснення етноціональної політики України; окресленні сфери виникнення конфліктних ситуацій в процесі реалізації етнонаціональної політики в Одеському регіоні.

В данной статье внимание уделено содержанию и реализации государственной этнонациональной политики на уровне региона. Предметом выступают правовые основы и роль территориальных общин в реализации государственной этнонациональной политики. Целью статьи является определение потенциала территориальных общин в реализации государственной этнонациональной политики. Главный акцент делается на определении комплекса задач государственной этнонациональной политики в различных сферах жизни общин; определении правовых основ осуществления этнонациональной политики Украины и сферы возникновения конфликтных ситуаций в процессе реализации этнонациональной политики в Одесском регионе.

In this article attention is paid to the content and implementation of state ethnonational policy at the regional level. The subject is the legal basis and the role of territorial communities in the implementation of the state ethno-national policy. The purpose of the article is to determine the potential of territorial communities in implementing the state ethno-national policy. The main emphasis is on defining a set of tasks of state ethnonational policy in various spheres of community life; definition of the legal basis for the implementation of the Ukrainian national policy and the field of conflict situations in the process of implementing ethnonational policy in the Odessa region.
Попова М. Ф. Правові засади та роль територіальних громад у реалізації державної етнонаціональної політики / М. Ф. Попова // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 59. – С. 265-275.
Keywords: етнонаціональна політика; територіальні громади; місцеве самоврядування; этнонациональное политика; территориальные общины; местное самоуправление; ethno-national policy; territorial communities; Local Government; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Public law