Аналіз впливу соціально-економічних чинників на якість освіти - Шинкаренко, Л. В.; Окара, Д. В.; Чернишев, В. Г. (My University, 2017)
У статті за допомогою побудови математичної моделі проводиться оцінка впливу чинників соціально-економічного розвитку регіонів України на якість освіти. Індикатором якості освіти є результати зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників середньої школи з української мови та літератури, а також з математики. Регресорами є витрати домогосподарств на освіту і заробітна плата вчителів.
Окара Д. В. Аналіз впливу соціально-економічних чинників на якість освіти / Д. В. Окара, В. Г. Чернишев, Л. В. Шинкаренко // Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер.: Економічні науки. - 2017. - Вип. 24. – Ч. 2. - С. 163-166. http://www.ej.kherson.ua/journal/economic_24/2/38.pdf
Keywords: зовнішнє незалежне оцінювання; чинники соціально-економічного розвитку; аналіз впливу